У КОТОРУ ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ И ПОЧЕТАК ТРИПУНДАНСКИХ СВЕЧАНОСТИ

У складу са вјековном традицијом, у духу суживота и толеранције, данас су грађани Котора испред храма Светог Николе обиљежили Савин дан, а затим су, уз звуке Градске музике Котор прешли испред катедрале Светог Трипуна, гдје је Мали адмирал изговарањем Лода (похвала свецу) означио почетак Трипунданских свечаности.

Након што је Градска музика Котор извела Химну Светом Сави, окупљенима се обратио архијерејски намјесник которско-тиватски, парох которски протојереј Немања Кривокапић, истакавши да је заједничко прослављање православног и католичког светитеља примјер живота у слози, којим се поносе.
У програму прославе учествовао је дјечији хор Српског пјевачког друштва “Јединство” из Котора.

Са трга испред цркве Светог Николе грађани, чланови одреда Бокељске морнарице и представници политичког живота Котора, уз звуке Градске музике, упутили су се на трг испред катедрале Светог Трипуна гдје је тачно у подне са лође мали адмирал Томислав Радовић из Котора, изговорио Лоде, похвале у част свеца заштиника града Котора, након чега је подигнута застава Светог Трипуна, симболично означивши почетак Трипунданских свечаности које ће трајати до 13. фебруара.

Извор: Boka News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here