УСКОРО И ЦРНА ГОРА У ЕВРОПСКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ МОРСКИХ ЛУКА

Зеленика

Генерална директорка директората за поморски саобраћај и унутрашњу пловидбу Тања Јановић истакла је да не постоје препреке за формализовање сарадње у наредном периоду и да ће се Црна Гора ускоро придружити Европској организацији морских лука и започети конкретне активности, саопштено је из Министарства капиталних инвестиција.

Државни секретар министарства капиталних инвестиција Зоран Радуновић и генерална директорка директората за поморски саобраћај и унутрашњу пловидбу Тања Јановић одржали су данас онлајн састанак са генералном секретарком Европске организације морских лука Изабелом Рикбост везано за подношење апликације за пријем Црне Горе у чланство ове европске институције, преноси РТЦГ.

Генерална секретарка Рикбост представила је данас активности и радна тијела ЕСПО као и могућности конкретне сарадње у разним областима. Ријечи је било и о наредним корацима које Црна Гора треба да испуни како би се спровеле процедуре везано за статус наше земље као посматрача у овој организацији.

Државни секретар Радуновић је истакао значај сарадње будући да комитети у оквиру ЕСПО пружају могућност техничке експертизе и савјетовања и то у областима у којима Црна Гора има намјеру даље да води развојну политику у области поморства.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here