УДРУЖЕЊЕ ПОДСТАНАРА: ПОЛИТИЧКУ “ЕЛИТУ” НЕ ЗАНИМА ОБИЧАН ГРАЂАНИН

У Новој години настављена је прича из претходне, са жаљењем констатују у Удружењу подстанара Црне Горе “Мој Дом”. Политичку “елиту” у Црној Гори и даље не занима обичан грађанин и његове животне потребе, наведено је у саопштењу ове невладине организације.

– Наставља се тортура 81 посланика над грађанима ове државе. Свједочимо наставку политичких борби и игара зарад личних интереса. Социјална политика не постоји, најмање се помиње међу онима који су добили мандат да се управо баве нечим што се зове “Држава социјалне правде”, како пише у Уставу.

Свједочимо свакодневним поскупљењима основних животних намирница. Програм “Европа Сад” већ је финансијски деградиран. Оно што је требало бити побољшање животног стандарда већ се топи у инфлацији која је у последњих два мјесеца “појела” добар проценат предвиђене минималне зараде.

Шта ће још испливати видјећемо. Оно што знамо јесте чињеница да “Европа Сад” не обухвата преко 50.000 незапослених, пензионере итд. Оно што знамо јесте то да нико не жели државу социјалне правде.

Можда је најгоре од свега што се јасно види да ниједном од 81 посланика не пада на памет да у овој години започне регулисање социјалне политике.

У огромној незапослености, лошем животу грађана, незаштићености угрожених социо/еконмски најрањивијих група, не чујемо ни ријечи. Умјесто тога имамо наставак борбе између свих политичких субјеката – сматрају у Удружењу подстанара.

Дакле, грађанин шта то бјеше?

– Грађанима Црне Горе је доста свега. Желимо бољи живот, осјетно, конкретно. Желимо државу социјалне једнакости и позитивне социјалне политике. Партијски анимозитети који се јављају услед борбе за личне интересе више нас не занимају.

Подстанари, али и већина грађана који то нису, у овој држави хоће мању незапосленост, реално бољи животни стандард, хоће надасве бољу социјалну политику. Грађани Црне Горе хоће бољу будућност за себе и своју дјецу.

Доста нам је декларативне борбе. Желимо праву и искрену борбу за сваког човјека. Закон о социјалном становању жели 100.000 грађана подстанара. Исти ти грађани хоће социјалну политику помоћи свим подстанарима.

Хоћемо да Министарство финансија и социјалног старања буде то што је у његовом звању, а не само “финансија” како је до сада било.

Међу грађанима настаје још већи јаз, а не социјална једнакост. Нови пројекти “Европа Сад” и “Црна Гора одмах” функционишу и тако су замишљени да се онима који имају дода још више, а онима који немају умањи оно мало што имају. Дефинитивно је сазрело вријеме за промјене које нијесмо добили иако смо то жељели – наведено је у саопштењу Удружења подставана “Мој Дом”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here