ЛУЧИЋ: ОВОГ МЈЕСЕЦА ПРЕЛИМИНАРНА СТУДИЈА ЗА ЗАОБИЛАЗНИЦУ И ПОДВОДНИ ТУНЕЛ

Прелиминарне студије о изводљивости изградње заобилазнице око Херцег Новог, али и подводног тунела између Зеленика и Луштице, почеће током овог мјесеца, казао је за РТХН Боро Лучић, в.д. директора Управе јавних радова. Израда пројекта коштаће пола милиона, а радови преко 20 милиона еура.

Заобилазница је пројекат о којем се дуго прича, а за који ће сада и бити предузети конкретни кораци, казао је Лучић. Траса је планирана од граничног прелаза до Зеленике.

-Транзитни дио саобраћаја би био измјештен од граничног прелаза преко Сушћепана и Ратишевине до Зеленике гдје бисмо, надамо се да ћемо успјети, у договору са државом, градили тунел односно подводни мост до Луштице. Колико сам упознат из Општине Херцег Нови, у јануару ће доћи представници реномиране фирме из Холандије која ће почети прелиминарне студије. На овај начин урадило би се свеобухватно рјешење када је саобраћај у питању, казао је Лучић.

Пројектовање заобилазнице коштаће пола милиона еура, њена изградња преко 20 милиона, али је значај вишеструк, објашњава Лучић.

-Са ове стране имамо заобилазницу и подводни мост, а на Луштици нови пут који би се спојио од Пристана до Роса, па ћемо на тај начин спојити двије обале, саобраћајно повезати Луштицу са овим дијелом општине али и растеретити саобраћај у Херцег Новом. На овај начин бисмо постигли више циљева, казао је Лучић.

Истиче да је капиталним буџетом државе планирана и изградња пута од Роса до комплекса Луштица беј као и изградња водоводне мреже која ће, поред дијелова гдје су ризорти, покрити и сва села.

8 COMMENTS

  1. Boro,ne bacajte zalud tolike pare za tu projektnu dokumentaciju jer zaobilaznica ce se mozda i napravit, ma ta podvodna veza izmedju Zelenike i Lustice- nece nikad.Taman kao sto nikad nece ni most na Verige.Preusmjerite te pare na nesto drugo.

  2. Odlična ideja, čiju realizaciju niko doživjeti neće. Hrvatska je jedva sakupila da napravi most na Pelješcu i to na državnom nivou, tako da Herceg-Novi nema šansu za ostvarivanje najavljenog projekta. Napravite zaobilaznicu oko Novoga do Kamenara i to sa više traka na poslednjem kilometru u Kamenarima. A možda je planska dokumentacija dodatni izvor prihoda za pojedince iz vladajuće strukture. E, onda i samo u tim uslovima ima logike.

  3. Само напријед. Ако Бог да да се ова идеја и реализује. У Херцег Новом је мода да се свака идеја унапријед одбацива и исмијава.

  4. Gospodine Lucicu da li bi bilo izvodljivo i pametnije da ta sredstva namjenjena i za projektnu dokumentaciju kao i izgradnju naucno fantasticnog tunela,cija bi svrha bila upitna i kad bi se napravioULOZITE ZA OPORAVAK BOLNICE MELJINE I MOGUCE PROSIRENJE KAPACITETA POSTOJECE?
    Ovo vas pitam jer ne mozete zanjekati da ljudi po novom umiru od infarkta,mozdanog udara,korone,isl dok se docepaju bolnica u Kotoru,Risnu,Cetinju?
    Ili cete prebacit to na Ministarstvo zdravlja kao sto se evo 40 godina prebacuje izgradnja skole u Igalu na ministarstvo prosvete?
    Niko ni ne pokusava da udruzi snage i novac da napravi ono sto zaista treba,nego se svak slijepo drzi svog resora.Zalosno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here