KМГ ОТВОРИЛА ПРВИ 5Г СТУДИО У СВИЈЕТУ ЗА СТРИМИНГ УЖИВО НА БРЗИМ ВОЗОВИМА

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Пренос видео снимака ултра високе дефиниције (УХД) уживо са воза који се креће брзином од 350 километара на сат свакако је изузетно тежак задатак, међутим Kинеска медијска група (KМГ) никада није била од оних који су избегавали велике изазове.

KМГ је данас представила нови најсавременији студио за стриминг уживо на брзој железничкој линији која повезује кинеску престоницу Пекинг са градом судомацином Олимпијских игара Џангђијакоуом, показујући примат земље у више области најсавременије технологије.

Отварање студија, који садржи нову примену 5Г+4K/8K+ВИ технологије у УХД ТВ директном преносу на брзој жељезници, свједочанство је посвећености KМГ-а да прихвати технолошке иновације, али и да понуди врхунско покривање Зимских олимпијских игара 2022. најширој могућој публици.

„Ово је први пут у Kини, па чак и у свијету да је 5Г технологија примењена на брзе возове за УХД стримовање“, рекао је председник KМГ-а Шен Хаисијунг  церемоније отварања нове услуге напомињући да је студио „савршена демонстрација кинеске технолошке способности у 5Г, УХД екранима и брзој железничкој мрежи.“

Пекинг је пун ишчекивања мање од месец дана до почетка Зимских олимпијских игара 2022. године. Kина се нада да  ће домацћинство Игара помоћи земљи да учврсти своју позицију као нове дестинације за зимске спортове и да ће да уведе 300 милиона људи под окриље зимских спортова.

„KМГ је одувек сматрала својом мисијом промоцију, извјештавање и пренос Зимских олимпијских игара у Пекингу“, рекао је Шен и додао „то је наша дужност и одговорност“.

Прва аутономна брза пруга у Kини, брза жељезничка линија Пекинг-Џангђијакоу, почела је са радом 2019. године, смањујући вријеме путовања између две олимпијске такмичарске зоне са више од три сата на свега 47 минута. Паметни возови су опремљени посебним просторима за складиштење ски опреме и омогућавају путницима бежично пуњење, као и паметно подешавање свјетла.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here