ХЉЕБ СКУПЉИ ЗА 10 ДО 15 ЦЕНТИ

Након више поскупљења основних сировина као и укидања Владине уредбе којом је била лимитирана цијена, хљеб је од данас скупљи од 10 до 15 центи. Према раније постигнутом договору на државном нивоу, препоручена малопродајна цијена основне врсте хљеба неће прелазити 65 центи по векни.

Како је казао менаџер пекаре Панино у нашем граду, Мисин Шарововић, трудили су се да у локалној заједници што дуже одолијевају поскупљењу цијена, међутим од данас су три врсте хљеба поскупиле од 10 до 15 центи.

-Поскупили су ражани, интегрални и народни бијели хљеб, док је основни социјални и даље 50 центи, тако да људи још увијек имају избор и може се наћи за свакога по нешто, рекао је он.

Како додаје сваки пораст цијене иде у корист пекара, али су на ово поскупљене били приморани, јер су од јуна до данас сировине поскупиле и 50%.

-Конкретно брашно је са 10,5 поскупило на 15 еура закључно са данашњим датумом. Доста је и других намирница које диригују цијене, брашно је само једна ставка. Ми смо мала заједница, трудићемо се да људи буду задовољни и да одржимо квалитет, а цијене држимо максимално, колико можемо, у нормалним границама, истиче Шароловић.

Како закључује, производи поскупљују на дневном нивоу, али је у заједничком интересу да цијене покушају задржати на минимуму.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here