У ХИТНОЈ ПОМОЋИ ОБАВЉЕНО ОКО 10 000 ПРЕГЛЕДА, НОВА ОПРЕМА У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

Херцегновска јединица Завода за хитну медицинску помоћ обавила је, током претходне године, око 10 000 прегледа, казала је за РТХН начелница др Светлана Марковић Перић. У овој години очекују уређење радних просторија и нову опрему, а планирају и едукацију особља и становништва.

Годину за нама, начелница др Марковић Перић, оцјењује као мирну у односу на оне прије ковида.

-Урадили смо око 10 000 прегледа. Број пацијената је повећан љети, али претходних година је то било израженије јер је био већи број туриста у граду. Када је ријеч о патологији, углавном се све своди на ковид или пост ковид, људи су преплашени. Примамо све пацијенете, а оне за које сумњамо да су обољели од ковида, прегледамо у ковид амбуланти. Било је неколико тежих саобраћајних несрећа. Година је била реалтивно мирна у односу на претходне, прије ковида, казала је начелница.

Како је објаснила, ово је прва прослава Нове године у којој нису имали пацијенете са повредама од петарди због чега су изузетно срећни.

-За нас у хитној је то прилично изненађење и захвални смо онима који су то одредили. То је успјех свих нас, казала је др Марковић Перић.

Изражава наду да ће се, у овој години, створити бољи услови за рад ове службе.

-Очекујемо да ћемо средити просторије, а имамо назнаку и да ћемо добити још нове опреме. Уводимо и нове едукације радницима Хитне, а онда бисмо едукацију организовали и за становништво, закључује др Светлана Марковић Перић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here