МЈЕРЕ ЗА УЛАЗАК У ЦРНУ ГОРУ ПОМЈЕРЕНЕ ЗА 3. ЈАНУАР

Нове мјере којима је регулисан улазак у Црну Гору ступиће на снагу у поноћ, у ноћи између 2. и 3. јануара, потврдила је за РТХН Кармела Мујичић, главна санитарна инспекторка.

Како је појаснила, за улазак и резидентима и страним држављанима биће потребне двије потврде.

-Уз потврду о вакцинацији или  потврду да је особа преболовала Ковид, потребно је посједовати и негативан ПЦР тест не старији од 72 сата или брзи антигенски тест не старији од 48 сати, појаснила је инспекторка Мујичић.

Подсјећамо, на детаљне услове које је на претходној конференцији за медије објавило Министарство здравља.

Црногорски држављани и странци могу да уђу преко свих граничних прелаза уз посједовање једног од два доказа из КОВИД потврде:

Да је особа потпуно вакцинисана прописаним бројем доза вакцина против коронавируса, и да од друге дозе вакцине није прошло више од шест мјесеци или уз доказ да је особа пребољела КОВИД-19 (прошло не мање од 10 дана и не више од 180 дана од позитивног ПЦР или брзог антигенског теста).

У оба случаја, лице мора да посједује или негативан ПЦР тест који није старији од 72 сата или брзи антигенски који није старији од 48 сати. То значи да више није могућ улазак у Црну Гору само са негативним тестом.

Држављани Црне Горе и странци са привременим боравком могу да уђу у земљу без ових доказа, али уз одређивање самоизолације у трајању од 10 дана коју је могуће прекинути најраније након три дана послије негативног ПЦР теста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here