УЗ ПРОСЛАВУ НОВЕ ГОДИНЕ И АКЦИЈА „УДОМИ КЊИГУ“

У Основној школи „Илија Кишић“ досјетили су се, да уз бројне новогодишње активности, организују и акцију „Удоми књигу“, величајући значај писане ријечи и јачајући дјечију љубав према књижевним дјелима. Нису изостале ни посјете старих пријатеља који су даровали дјецу, али ни новогодишњи базар у холу школе.

Дједа Мраза и Бакицу Мразицу који су им донијели поклоне из Општине Херцег Нови, ученици до петог разреда дочекали су у посебно уређеном и окићеном простору у холу школе. Баш на том мјесту, одржан је и новогодишњи базар за који су предмете припремили ученици, наставници и родитељи. Како је за РТХН казала директорица школе, Снежана Мирковић, сав приход биће утрошен за опремање кабинета природних наука који слиједи током зимског распуста.

Празнични дани довели су у ову школу и пријатеље који већ традиционално,  дужи низ година, припреме поклоне за ученике у интегрисаним одјељењима и инклузији, а то су Јован Јошко Милошевић из компаније Адриа и представници Ротари клуба из Котора, са којима је договорена и даља сарадња.

Посебно су поносни на акцију Ђачког парламента који су одлучили да „Удоме књиге“ умјесто отписа у стари папир. Сва књижевна дјела посложили су и нудили ђацима и родитељима, бесплатно, како би лијепо исписане стране нашле новог власника. И успјели су, како причају за нашу РТВ ХН, само мали дио књига није нашао свој нови дом!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here