НОВЕ УСЛУГЕ ПАРКИНГ СЕРВИСА

У предузећу “Паркинг сервис” Херцег Нови задовољни су пословањем, а успјели су и да надокнаде губитке из прошле године узроковане пандемијом. У овом предузећу прате трендове па ће пројекат смарт сити (smart city) бити настављен и у наредној години.

Директор предузећа Миладин Видаковић је гостујући у Новском јутру најавио да у наредној години планира реализацију пројекта смарт улице на двије локације.

– Ми разматрамо улице Десету херцеговачку ка градској пијаци и Стјепа Шаренца на Карачи. Планирано је да се поставе сензори на паркиралиштима и информационе табле на улазу у улице. Тако би добијали информацију колико је тренутно заузето мјеста на општем паркиралишту, објаснио је Видаковић.

Наставиће и поставку нових информационих табли које информишу о слободним паркинг мјестима, најавио је Видаковић:

– Прва је постављена у Игалу у улици Пете црногорске бригаде, затим у Норвешкој и трећа на самом паркиралишту. Исто смо поновили када смо отварали гаражу испред зграде Општине и информационе табле су постављене на семафорима, код Новљанке и на улазу у гаражу. План нам је да поставимо једну у улици Партизански пут која ће бити везана са паркиралиштем изнад Шквера.

Паркинг сервис ће настојати да у сарадњи Секретаријатом за комуналне дјелатности имплементира још паметних система којима би уредили градска паркиралишта.

На дневном реду шесте сједнице Скупштине Општине Херцег Нови, која је заказана за понедељак 27. децембра, је и Предлог Одлуке о давању на коришћење и управљање јавне гараже предузећу „Паркинг сервис“ Херцег Нови.

Како је наведено у предлогу одлуке, „Паркинг сервис“ ће користити и управљати јавном гаражом док оснивач, Општина Херцег Нови не донесе другачију одлуку или док траје право обављања комуналне дјелатности предузећа „Паркинг сервис“.

5 COMMENTS

  1. JAVNA GARAŽA ĆE POSTATI VLASNIŠTVO JU-BRIVA (DIREKTOR BIVŠI PODPRESJEDNIK OPŠTINE V. MRAČEVIĆ) JER OPŠTINA NEĆE MOĆI DA IM PLATI 4 MILIONA EURA.
    ZA NAPOMENU DA JE RADOVIMA NA GARAŽI UPRAVLJAO BIVŠI PREDSJEDNIK OPŠTINE
    DEJAN MANDIĆ.

  2. Izgradnja garaže je nanijela veliku štetu okolnim zgradama ispod i iznad garaže.
    Usljed velikog šipovanja sve te zgrade su rastresene pa njihovi krovovi prokišnjavaju.
    Vlasnici stanova će poslije vještačenja uložiti tužbu protiv investitora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here