ТЕНДЕР ЗА КУПОВИНУ 11 СТАНОВА ЗА ИЗБЈЕГЛА И РАСЕЉЕНА ЛИЦА

Управа Јавних радова и Банка за развој Савјета Европе расписале су трећи јавни позив за куповину готових станова на подручју општине Херцег Нови, у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у Црној Гори.

Ријеч је о наставку програма рјешавања стамбених питања избјеглих и расељених лица која се налазе у тешкој материјалној ситуацији, објашњава за РТХН Весна Самарџић из локалне управе.

– Из донаторских средстава обезбјеђено је милион еура, а учешће Општине је 150 хиљада. До сада смо јавне позиве имали у два наврата, при чему је обезбјеђено 26 станова. Ово је посљедњи позив, управо из тог разлога што нисмо добили довољан број станова, који су нам потребни за збрињавање ових породица – наводи она.

Цијене станова су око 630 еура по квадрату. У позиву су наведене квадратуре према структурама породица. Самарџић истиче да је на раније позиве пристигао мали број понуда, а да је потребно стамбено збринути 36 породица.

– Сви који имају станове одговарајуће квадратуре, као што је дато у позиву, могу да се јаве, односно поднесу захтјев за учешће у тендеру и доставе документацију Управи јавних радова. Комисија ће то прегледати и обићи станове – казала је Самарџић.

Због малог одзва понуђача на овај позив, вјероватно ће бити расписан још један, јер неће бити обезбјеђен довољан број станова, наводи Самарџић и апелује на грађане и привредне субјекте, који имају станове за продају да се јаве.

Станови се додјељују према ранг листи коју је комисија саставила још прије три године, а предност имају породице са малом дјецом, болесним члановима или инвалидима.

Према тендеру, чија је процјењена вриједност 345.670 еура без ПДВ-а, у плану је куповина 11 станова. Максимална цијена по квадрату стамбеног простора не може да прелази 670,19 еура. Понуде се предају радним данима од 8 до 15 сати, најкасније до 11. фебруара 2022. године до 12 часова.

Јавно отварање понуда биће одржано истог дана у 12:30 сати у просторијама Управе јавних радова у Подгорици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here