ВУКЧЕВИЋ: ЈЕДРИЛИЧАРСКИ КЛУБ СА ПУНИМ ПРАВОМ ГАЗДУЈЕ ВЕЗОВИМА НА ШКВЕРУ

На изјаву Божа Укропине у емисији – У четири ока која је емитована на РТХН 10. фебруара, да ЈК Југоле Гракалић газдује везовима без иједног правног основа, реаговао је предсједник Клуба Предраг Вукчевић.

-Једриличарски клубови утемељени су у Просторни план обалног подручја 1969.г. Општина је 1977.г. додијелила клубу Југоле Гракалић акваторијум на трајно коришћење са правом уређења везова а Лучка капетанија Котор је 1988.г. прихватила пројекат уређења сидришта са планом везивања и издала одобрење за изградњу и управљање везовима. Тада је клуб изградио везове уз помоћ својих чланова али и Општине и Југословенске ратне морнарице. Висина надокнаде везова је прилагођена стандарду наших грађана а од тих средстава суфинансира се рад клуба. Једриличарски клуб је 2005. упутио иницијативу Општини да се оснује јавно предузеће за управљање мулом како бисмо на тај начин добили снажног партнера за борбу против Морског добра које има за циљ издавање сваког педља црногорске обале. Након што је основана Агенција за управљање мулом Клуб је иницирао прављење муринга како би на регатама могао да учествује већи број бродова. Општина је прихватила све те иницијативе и захваљујући томе Укропина данас има радно мјесто као и још неколико запослених а каквог смо партнера добили на Шкверу постаје све јасније. Ми смо са свим претходним директорима имали добру сарадњу и заједничке планове и на основу аргумената смо дошли до заједничке визије коју смо преточили у Стратегију развоја Шквера, представили широј јавности и предали Општини на даљу реализацију. Вукчевић истиче да по дефиницији Шквер не испуњава ни један услов да би био лука. Шквер је, каже, пристаниште и комунално сидриште.

-Назив лука Шквер су у законској регулативи, ради својих интереса да је приватизују и политички уцијењују град, дали они код којих је Укропина ишао на консултације и да тражи концесију. Било би много цјелисходније да је Укропина умјесто што је водио разговоре са бившим министром Нурковићем, водио са својим градом и утемељеним субјектима на Шкверу и помогао да се крене у реализацију договореног. На Шкверу су постављени јасни темељи и визија будућег развоја и прихватамо све оне који желе да нам помогну да унаприједимо своје дјелатности и подигнемо квалитет живота, наведено је у реаговању Предрага Вукчевића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here