EMPATIJA I KREATIVNOST UČENIKA OŠ „DAŠO PAVIČIĆ“

Tradicionalni Novogodišnji bazar, koji ove godine ima i humanitarni karakter u organizaciji OŠ „Dašo Pavičić“, otvoren je u dvorištu škole do petka, 24. decembra, od 9:00 do 15:00 sati.

U duhu predstojećih praznika profesorica likovne kulture Ivana Vukčević i učenici starijih razreda, oslikali su mural na zidu, škola je okićena, a vrijedni i kreativni učenici i njihovi učitelji i nastavnici i ove godine pokazuju humanost, sa željom da praznici svima budu ljepši i srećniji.

Prema riječima direktorice OŠ „Dašo Pavičić“ Tatjane Krstajić, učestvovali su svi učenici, a prvenstveno djeca od prvog do petog razreda, dok su prodavači starija djeca i njihovi nastavnici. Sav prikupljen novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe, dvjema porodicama kojima je potrebna pomoć.

-Zaista bih pohvalila svu djecu i nastavnike, koji su izdvojili vrijeme na svojim časovima, a i svoje slobodno vrijeme, jer je zapravo, u svemu ovome što radimo, najbitnije izdvojiti vrijeme. Vrijeme je ono što mi drugima poklanjamo, rekla je Krstajić.

Osim maštovitosti, kreativnosti i truda, kod djece se na ovaj način razvija i vrlo bitna stvar, empatija. Kako dodaje, u sklopu škole postoji projekat „Moje vrijednosti i vrline“.

-Ova humanitarna priča je i te kako povezana sa tom opštom pričom, koja kreće iz učionice, a ulazi u srca drugih ljudi, to je jako bitno, naglasila je Krstajić.

Učenik 8. razreda Petar Borozan koji učestvuje u prodaji kaže da su pripremljeni kolači, slatkiši, čestitke, ukrasi za Novu godinu, paketići i da je puno drugara zainteresovano da pomogne.

-Drago mi je što učestvujem i mislim da bi bazar trebao da bude organizovan svake godine i postane jedna lijepa tradicija, kazao je Borozan.

Još jedan osmak Jovan Lalović kaže da mu sviđa što je bazar humanitarnog karaktera i što mogu pomoći onima kojima je to potrebno, a kako dodaje, drugari najviše traže čestitke za Novu godinu.

-Najviše čestitke, pisma, uglavnom kreativne radove, rekao je Lalović.

Bazar koji će biti otvoren do 24. decembra, od 9:00 do 15:00 sati je prilika da osim humanosti djeca iskažu i kreativnost i objedine naučeno na časovima likovne kulture, jezika, društvene grupe predmeta i međupredmetnih oblasti, kao što su preduzetništvo i saradnja sa lokalnom zajednicom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here