ШКОЛСКО СПОРТСКО ПРВЕНСТВО: КОШАРКАШИЦЕ ОШ „МИЛАН ВУКОВИЋ“ ШАМПИОНКЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Кошаркашице из Херцег Новог, ученице основних школа, настављају традицију одличних резултата на школским спортским играма Црне Горе. Шампионке су од данас чланице екипе ОШ „Милан Вуковић“, са тренером – наставником Бранком Рашовићем.

На финалном турниру у Подгорици кошаркашице ОШ „Милан Вуковић“, побиједиле су у првој утакмици екипу ОШ „Максим Горки“ из Подгорице, резултатом 39:21 (11:6, 12:3, 8:5, 8:7).

Стријелци: Сања Акшам 22, Владана Радојичић 8, Теодора Брковић 5, Јована Јечменић и Владана Пајовић по два поена.

У другој утакмици Новљанке су побједиле екипу ОШ „Ристан Павловић“ из Пљеваља, 35:17 (10:6, 10:4, 14:1, 1:6).

Стријелци: Сања Акшам 12, Теодора Брковић 10, Јована Јечменић 6, Владана Радојичић 4, Илијана Брковић 2 и Милица Радуловић 1 поен.

Поред стријелаца, допринос својој школи дале су Василиса Ђорђевић, Сара Гатало, Јована Перишић, Петра Јекнић и Ана Матовић.

Тренер екипе Бранко Рашовић није крио задовољство успјехом својих дјевојака.

-Поносан сам на ученице, добре спортисте. Већина дјевојака су чланови херцегновских кошаркашких клубова и тај рад је дошао до изражаја. Посебно ми је драго што није било резултатске неизвјесноти и убједљиво смо стигли до првог мјеста. Освајањем првог мјеста у првенству ЦГ наша екипа би требало да наступи на свјетском првенству, а да ли ће бити организовано остаје да се види. Честитам прво својим играчицама, затим њиховим родитељима, те руководству школe, што нам је створило услове да успјешно представимо и школу и наш Херцег Нови, казао је Рашовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here