БРЂАНИН: ПРИЈАВИТЕ СЛУЧАЈЕВЕ НАСИЉА

Директор Управе полиције Зоран Брђанин позвао је све жртве родно заснованог насиља да те случајеве пријаве.

Он је присустовао догађају „Заједно против насиља над женама“ који је организован у оквиру кампање „16 дана активизма против родно заснованог насиља“, саопштено је из УП.

-Веома је важно што је Управа полиције данас овдје, не само као институција која прва пружа заштиту жртвама, већ и због тога што сматрам да на овај начин морамо дати допринос подизању нивоа свијести и охрабривању жртава да пријаве насиља. Морамо сви да схватимо да ово није појединачни проблем било које институције, већ друштва у цјелини, навео је Брђанин.

Полиција ће, како је додао, увијек бити ту да пружи прву помоћ, да заштити жртве и да предузмемо оно што је у њиховој надлежности.

-Међутим, сви као друштво морамо да схватимо обим овог проблема. Мислим да смо на правом путу, не само због догађаја који нас опомињу него зато што је то, нажалост, наша свакодневица.

Понављам, ово је обавеза свих нас и овом приликом позивам све жртве, жене, или било кога ко себе препознаје као жртву родно заснованог насиља, да пријави, без страха, а ми ћемо наћи начин да их заштитимо, поручио је Брђанин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here