ДИЛАН ПРАШОВИЋ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЈЕДНИКА ЦРНЕ ГОРЕ МИЛА ЂУКАНОВИЋА

Црногорски боксер, Новљанин Дилан Прашовић и чланови његовог стручног штаба Слободан Никић и Иван Николић боравили су у посјети предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу

Предсједник Ђукановић је казао да је са пажњом испратио досадашње успјехе Прашовића који су га сврстали међу најпрестижније и најперспективније спортисте у овој дисциплини и резултирали његовом недавном борбом за титулу у „WBО“ категорији. Предсједник је изразио увјерење да ће циљ који овај пут није достигнут, у блиској будућности бити остварен и захвалио Дилану Прашовићу на промоцији Црне Горе, истичући да је спорт најбољи начин за маркетинг малих земаља, у чему је Црна Гора до сада добро користила прилику. Стога је, како је казао, од кључног значаја и подршка државе младим спортистима попут Прашовића, што ће јој се вишеструко вратити.

Прашовић је истакао да остаје посвећен достизању највиших спортских резултата на глобалном нивоу и да успјех у предстојећој борби за појас „International Boxing Federation International Cruiser Title“ која је заказана за 10. децембар у Лондону сматра крупним кораком како би се поново нашао у позицији изазивача у борби за свјетског првака.

Предсједник, је уз жеље за даљи успјех на личном и професионалном плану, посебно апострофирао врхунски професионализам, пожртвованост и упорност Прашовића као врлине по којима су познати и које красе све црногорске такмичаре, било екипно или појединачно, као успјешне амбасадоре црногорског спорта и црногорског друштва.

Прашовић је искористио прилику да Предсједнику Ђукановићу уручи потписане боксерске рукавице.

Овај пријем је за Дилана и за нас из стручног штаба велико признање и подстрек за даљи рад на афирмацији и циљевима његове каријере, рекао је за портал Радио телевизије Херцег Нови Слободан-Бобан Никић.

-За који дан Дилан путује за Лондон гдје га очекује меч са Енглезом Ајзаком Чембреном, који је договорен у 12 рунди, али постоји могућност да их буде 10, што зависи од договора боксера и њихових стручних штабова. Треба рећи да Дилан није баш у најбољој форми и да није фаворит у овом мечу, али када се прилика указала нисмо жељели да је пропустимо, и то из два разлога. Први је финасијски, који је више него добар а познато је да Прашовић још увијек нема ријешено стамбено питање. Други разлог је што је Ајзак у једном интервију подцењивачки говорио о Дилану Прашовићу, а он је човјек који не трпи неправду и прихватио је изазов да укрсте рукавице, и то на његовом терену. Циљ је, ако је могуће, да Дилан Прашовић меч ријеши што прије, јер улазак у други дио меча донио би предност Ајзаку Чембрену, који је физички спремнији.

Побједа у овом мечу Дилану Прашовићу даје изгледне шансе да у наставку каријере нападне свјетски трон, казао је Никић и нагласио да у плановима ка свјетском врху Дилан Прашовић има велику подршку Општине Херцег Нови на челу са предсједником Стеваном Катићем.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here