У ТОКУ РАШЧИШЋАВАЊЕ БАЗЕНА ИНСТИТУТА, УСКОРО И ПРОЈЕКАТ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ КРОВА

Уклањање остатака греде и кровне конструкције базена Института “др Симо Милошевић” започела је компанија Сиком Марина из Херцег Новог, односно подизвођач фирма Елеватор из Подгорице, која је обезбједила дизалицу. Вриједност радова је 58 хиљада еура.

Како је за РТХН казала вд директорица Института др Марина Делић, након урушавања крова базена менаџмент Института расписао је тендер за одабир фирме која ће обавити чишћење, подизање кровне конструкције и извлачења греде и вентилационих цијеви, како би спријечили даље урушавање. Реконструкција крова зависи од одлуке Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

– Радове смо отпочели прошлог понедјељка. Извађена је средња греда, доста тога је већ извучено. Сад приступамо уклањању преостале двије, које нису пале, али које су очигледно врло ризичне – објашњава она.

Обавеза Института је да обави рашчишћавање, односно спријечавање немилих ситуација због нарушене кровне конструкције. Делић је казала да је на састанку са министарком просвјете, науке, културе и спорта Весном Братић, предсједником Општине Стеваном Катићем и предсједником Ватерполо и пливачког савеза Ђуром Марићем договорено да то буду први кораци Института.

Када је ријеч о реконструкцији крова базена, Делић је казала да је на састанку о томе било ријечи, али да нису договорени даљи кораци у том правцу.

– Потребно је урадити пројекат реконструкције, али и затворити финансијску конструкцију за извођење тих радова и изабрати извођача. Велики је посао већ у припреми – казала је Делић.

Тренутно не постоји могућност покривања тако велике површине, па ће базен до потпуне реконструкције остати откривен. Како је Делић казала, јачи удари вјетра све би то поново открили.

– Да се у овом тренутку ставља кров је неизводљиво, јер дижемо три носеће греде. Не би имало мисла, зато и мислим да ће се у скорије вријеме морати одлучити шта даље, јер базен напросто не може остати отворен – сматра она.

Кров базена Института руиниран је крајем јула, када је главна носећа греда кровне конструкције пукла и повукла вентилационе цијеви у пливалиште.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here