ПРОДАЈА ИМОВИНЕ БРОДОГРАДИЛИШТА ЗА 3, 4 МИЛИОНА ЕУРА

Стечајни управник Јадранског бродоградилишта Жарко Остојић расписао је 13 позив за продају имовине укупне вриједности 3,4 милиона еура. Цијена имовине, коју чине пословни простори и земљиште је у односу на прeтходни тендер умањена за десет одсто.

На продаји су пословни простори укупне површине хиљаду квадрата са канцеларијским намјештајем по цијени од 859,7 хиљада еура. Више катастарских парцела различитих квадратура од неплодног земљишта, преко ливада и шума могуће је куповати појединачно и то по цијенама које се крећу између 44,3 и 725,1 хиљада еура. Цјелокупна имовина налази се у Бијелој.

Оглас је отворен до 26. фебруара до када се могу послати понуде, које ће бити отворене истог дана у Привредном суду у Подгорици. Једини критеријум за избор понуда је највећа понуђена цијена. Огласом је предвиђено да се имовина продаје у виђеном стању без права купца на накнадну рекламацију. На једној од парцела чија је вриједност 712,2 хиљаде еура, купац је дужан да обезбиједи право службености пролаза.

На претходне три продаје није било интересовања купаца, осим за стан од 36 квадрата у Херцег Новом. Уколико овог пута буде понуда за куповину имовине, управник ће о њима одлучити у року од осам дана од отварања, а трошкове закључења уговора сносиће купац.

Стечај у Јадранском бродоградилишту отворен је прије пет година због шест милиона пореског дуга.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here