CILJ FURIOZNO ISPUNJEN – JADRAN U DRUGOJ RUNDI LIGE ŠAMPIONA

ФОТО: facebook.com/pvkjadran

Vaterpolisti Jadrana pobjedili su u četvrtoj utakmici B grupe kvalifikacija Lige šampiona ruski Sintez rezultatom 12:6 (3:1, 3:4, 3:1 3:1) i plasirali se u glavnu kvalifikacionu rundu najvećeg evropskog klupskog takmičenja.

Od početka utakmice Novljani su nametnuli ritam. Svi igrači trenera Petra Radanovića bili su na visini zadatka i njegov „dječiji vrtić“ nadigrao je iskusni ruski sastav iz Kazanja, koji je važio za favorita.

Nosioci igre crnogorskog šampiona bili su kapiten Marko Petković, Vasilije i Danilo Radović i odlični golman Darko Đurović, koji je posebno blistao u drugom dijelu. Prednost koju su imali od početka utakmice, Jadranaši ne samo da su sačuvali, već su je i povećavali.

Golove za Jadran postigli su: Marko Petković tri, Danilo i Vasilije Radović po dva, Uroš Vučurović, Jovan Vujović, Luka Murišić, Martin Gardašević i Jake Muskat po jedan. Darko Đurović je imao 12 uspešnih odbrana. Kod Sinteza, raspoloženi za igru u napadu, bili su Artem Odintcov i Sergej Lisunov sa po dva gola.

Petkovića i saigrače na turniru u Podgorici očekuju još dvije utakmice. Igraće protiv Apolona iz Grčke i OSC iz Mađarske. Mjesto u drugoj fazi je obezbeđeno. Sutra je na programu meč sa grčkim ,a u nedelju sa Mađarskim predstavnikom. Susreti koji slijede biće od kapitalnog značaja kada je reč o sticanju iskustva za nastavak takmičenja u Ligi šampiona, Regionalnoj ligi, šampionatu i Kupu Crne Gore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here