ОСНОВЦИ ИЗ ХЕРЦЕГ НОВОГ УЖИВАЛИ У АВАНТУРИСТИЧКОМ ПАРКУ

Агенција за изградњу и развој Херцег Новог понудила је почетком школске године херцегновским основцима бесплатно коришћење Авантуристичког парка.

Ученици другог разреда ОШ „Дашо Павичић“ искористили су позив и опробали се данас на полигонима на Врбању, захваљујући учитељици Мирјани Симовић.

Она је, како је казала, на првом родитељском састанку у овој школској години предложила родитељима да дјеца посјете парк.

– Они су сви одушевљено пристали. Мали проблем били су организација и превоз, али успјели смо да се организујемо захваљујући родитељима, а неки од њих су дошли и да помогну – наводи она.

Симовић је казала да је у Авантуристичком парку данас било 20 ђака, те да ће радити на наставку сарадње са Агенцијом како би се што више малишана опробало на полигонима.

– Идеја ми се много допада, надам се да ћемо ускоро поновити. Апелујем на колеге из других школа да обавезно посјете Парк. Има ученика који су се плашили, али овдје смо да превазиђемо све страхове – казала је она.

Они храбрији малишани са одушевљењем су прелазили полигоне, а Никола нам каже да је пажљиво слушао упутства инструктора, али и да би све урадио за учитељицу Мирјану.

Инструктор у Парку Александар Марковић истиче да су се малишани солидно сналазили и да се брзо прилагођавају. Највише их је интересовао зип лајн, мада инструктори, како је казао, морају бити веома обазриви на свим полигонима када су на сајлама дјеца.

Парк се распростире на 7000м², а састоји се од четири полигона са 44 елемента и као посебни је пети полигон, 200 метарски зип-лајн.

Радно вријеме Авантуристичког парка је од 9 до 16 часова, а понедељак и уторак су нерадани дани.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here