U OŠ „DAŠO PAVIČIĆ“ NASTAVA U TRI SMJENE

Epidemiološka situacija u najbrojnijoj školi u hercegnovskoj opštini OŠ „Dašo Pavičić“ je stabilna. Među učenicima je 10, a među zaposlenima samo jedan inficirani.

Prema riječima direktorice Tanje Krstajić, učenici se uglavnom pridržavaju epidemioloških mjera, mada ima i onih čiji se roditelji protive nošenju maski.

– Roditelji imaju pravo da odluče da njihovo dijete ne nosi masku, to je pravo svakog građanina i mi tu ne možemo ništa da promjenimo. Bespogovorno je uopšte o tome i pričati, jer svi imaju pravo na svoje mišljenje, ali uglanom se pridržavaju propisanih mjera. Što se tiče zaraženih, nije to veliki broj, situacija nije alarmantna – navodi ona.

Krstajić je kazala da je nastava organizovana u tri smjene, kako bi što manji broj đaka u isto vrijeme boravio u školi.

– Pokušavamo da ovim načinom „klizne“ smjene smanjimo broj djece u određenom trenutku na istom mjestu. To radimo tako što nam smjene ne počinju u isto vrijeme. Jedna počinje u 11:30, druga u 12:05 i treća u 13:20 sati. Na taj način se smjene rasterećuju, pa dok se jedna prazni, druga se puni – objašnjava ona.

U izolaciji tokom ove sedmice je 10-ak mališana, neznatno više nego prošle, informiše Krstajić i dodaje da to nije veliki broj za obrazovnu ustanovu koja broji 1400 đaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here