АКТИВНИ ВИКЕНД У ПАРКУ ПРИРОДЕ ОРЈЕН

Поводом Свјетског дана туризма (Tourism for inclusive growth 2021) Агенција за развој и заштиту Орјена – осмислила је викенд аранжман, са активним одмором у Парку природе Орјен. Обухваћене су неке од (outdoor) активности, смјештај, као и коришћење других садржаја Парка,у које је укључена локална заједница, казала је директорица Агенције за развој и заштиту Орјена Миља Виторовић:

-Инклузија свих садржаја у Парку, је управо оно, што чему смо дали акценат у прошлој години. Агенција за развој и заштиту Орјена континуирано ради на економнском јачању  локалне заједнице, укључујући у туристичку понуду парка, мале породичне бизнисе мјештана, каже она.

Полазећи од чињенице да пандемија Ковид 19, има огроман утицај на друштвене и економске токове, да су свјетске туристичке дестинације ове године забиљежиле 147 милиона мање међународних долазака, да су погођене и развијене и економије у развоју – маргинализоване групе су најугорженије, сматра се да ће рестарт туризма помоћи глобални опоравак.

Свјетска туристичка организација (UNWTO) одлучила је да се овогодишњи Међународни дан туризма (27. септембар) фокусира на тему „Туризам за инклузиван раст“.

– Ово је први пакет аранжман у организацији Парка природе Орјен, односно, Агенције за развој и заштиту Орјена, а сматрам да је цјеновно и садржајем веома атрактиван у периоду пост сезоне. Драго ми је да је ову  иницијативу прихватила Туристичка организација Херцег Нови, те да су дали допринос у реализацији дијела проиграма бициклистичких тура (biking ture), а биће организован и конкурс за најбољу фотографију са новог одморишта у њиховој режији, казала је Виторовић.

Позвала је заинтересоване да се пријаве уз информацију да ће овакве викенд пакете организовати и у наредном периоду.

Промотивна цијена аранжмана је 80 еура, а обухвата два ноћења са доручком, бициклистичком туром, коришћење капацитета  Авантуристичког парка на Врбању. Бициклистичке туре изводе уз подршку ТО ХН, као вид промоције стазе „Слатко и слано“, те новоуређених одморишта, а гости могу учествовати у избору за најбољи фото. Предвиђене су и награде пријава на мејл: info@hercegnovi.travel . У петак, сутра је планиран смјештај у домаћинству Становчић на Каменом и у Конак на Врбању. У суботу, (25.септембра) биће вођена бициклистичка рекреативно-едукативна тура „Царев пут“, трасом старог макадамског пута Врбањ – превој Орјенско седло (1600 метара н/в), са одморима на видиковцима и обиласком занимљивих мјеста. Полазак је у 9 часова испред инфо-центра Парка природе Орјен, повратак око 13 часова. У недељу, биће организована кружна тура и обилазак  Стазе здравља, у природном амбијенту шуме и ливаде у околини Врбања. Полазак је у 9 часова испред инфо центра Парка природе Орјен. У 13 часова ће организовати посјету Авантуристичком парку Врбањ, за активности на четири полигона и коришћење зип лајна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here