СП (У20): ЦРНА ГОРА БЕЗ ФИНАЛА

Foto: wpolo.me

Ватерполо репрезентација Црне Горе, играчи до 20 година, остали су без финала Свјетског првенства које се данас игра у гравном граду Чешке. Рулет звани петерци стао је на страну ватерполиста Италије који су побједили 14:12 (2:2, 4:1, 3:3, 1:4 – 4:2) и изборили су пласман у финале гдје ће се за златну медаљу борити против Србије која је побједила Мађарску 10:7.

Репрезентација Италија је све вријеме водила, чак и увјерљиво (у трећој четвртини у два наврата било и +4 за младе Италијане, 8:4 и 9:5). Изабраници Миодрага Мировића су се успјели ипак потпуно вратити у утакмицу, три минута прије краја задње четвртине и изједначити (10:10), те одвести сусрет у петерце. Ту су Италијани поново, као и против Шпаније, исказали виши ниво концентрације. Голман Роберто Спинели је зауставио покушаје Вучуровића и Кораћа, па је Италија славила 14:12.

Голове за Црну Гору, постигли су: Вук Драшковић три, Мирослав Перковић и Данило Радовић по два, Андрија Кораћ, Марко Мршић, Јован Вујовић, Петар Вујошевић и Ђорђије Станојевић по један. Ален Исљамовић је имао 13 одбрана. Превагу на тасу Италије, донијели су Давид Окионе и Матео Грата са по четири гола.

Новог свјетског првака за узраст до 20 година треба тражити између репрезентација Србије и Италије (18:00). У утакмици за бронзану медаљу играју Црна Гора-Мађарска (16.30). За пето мјесто бориће се Хрватска-Шпанија и за 7. мјесто Грчка-САД.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here