EKIPE SPREMNE ZA MEĐUNARODNE VOJNE IGRE U SINĐIJANGU

RTHN u saradnji sa globalnom kineskom medijskom kućom CCTV News Content Co., Ltd realizuje serijal video zapisa i priča iz NR Kine.

Kina je jedna od 11 zemalja domaćina za Međunarodne vojne igre 2021. godine, na kojima učestvuje 277 ekipa iz 42 zemlje i regiona. Na ceremoniji otvaranja u Korli na sjeverozapadu Sinđijang-ujgurske autonomne pokrajine, juče je učestvovalo 10 ekipa iz sedam zemalja.

Vojnici iz Kine, Bjelorusije, Egipta, Rusije, Uzbekistana, Venecuele i Vijetnama su se okupili u Sinđijangu na tri takmičenja: „Suvorovljev napad“, „Čisto nebo“ i „Bezbjedno stanje“. To je prilika za razvoj borbenih taktika, deljenja veštine i izgradnje harmonije.

– Rusija upotrebljava svoju opremu za takmičenje, a ostale zemlje upotrebljavaju opremu koju je obezbjedila Kina. Treneri će prije takmičenja pružiti pomoć ekipama, kako bi se prilagodile uslovima na terenu, rekao je pukovnik Li Juensjun za intervju CGTN-a.

To je četvrti put da se igre održavaju u pustinji u Sinđijangu. U poređenju sa prethodnim igrama, na ovogodišnjim će se učesnici usredsrediti na realne borbe. Kina je prvi put poslala vojnike mornarice, vazduhoplovnih snaga i raketnih snaga.

Takmičenje „Suvorovljev napad“ je nazvano po ruskom vojnom strategu Aleksandru Suvorovu. Takmičenje se održava na zatvorenoj stazi koja je dugačka 4,3 kilometra sa 12 prepreka i dvije lokacije za pucanje. Učesnici moraju da izbjegavaju prepreke i da pucaju tokom vožnje.

– Nakon runde vježbe i procjene, naša ekipa ima povjerenje u nadolazeće takmičenje. Naši članovi su stabilni i spremni, rekao je Pei Deji, trener kineske ekipe za „Suvorovljev napad“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here