СЛУЖБА ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА ПОМАГАЛА КОЛЕГАМА У БАРУ И НА ЦЕТИЊУ

Припадници Службе заштите и спасавања су у претходних седам дана имали више интервенција и када је ријеч о гашењу пожара али и дезинфекцији и прању улица и Шеталишта. Притекли су у помоћ колегама са Цетиња и из Бара у гашењу пожара са којима се већ данима боре, казао је за РТХН Зоран Гамбер, самостални савјетник I у Служби заштите и спасавања Херцег Нови.

-Угашен је пожар у Зеленици у близини кућа, 300 метара послије Џоровог моста ка цркви гдје је горјело 2 000 квадрата драче и високе траве. Учествовала су три ватрогасна камиона са 10 припадника Службе. Гасили смо пожар у Ђеновићима гдје је пожар захватио ниско растиње и зелени отпад, као и у Баошићима гдје је горјела покошена ливада у приватном дворишту. Припадници су, такође, гасили ватру у контејнерима на Топлој и у Баошићима.

На позив колега притекли су у помоћ, казао је Гамбер.

-Помагали колегама у Бару, у два наврата и послали једно ватрогасно возило са три припадника. На позив командира Службе са Цетиња такође смо прискочили у помоћ за гашење пожара на Чеву. На располагању смо и спремни смо да помогнемо колегама и са њима смо свакодневно у контакту, казао је Гамбер.

Током претходне седмице, дезинфиковали су простор око Дома здравља и полиције на Топлој, прали пјешачке прелазе од Кумбора до Баошића као и од семафора до скретања за сервисну зону у Игалу, а са радницима Чистоће прали улицу кроз град и шеталиште.

Такође, транспортовали су, по два пута, болесна лица на позив Хитне медицинске помоћи, из Немиле и са Топле, транспортовали воду Граничној полицији на Ситници као и потошачима на Врбању, обезбјеђивали концерт у Парку Бока и утакмицу у Игалу, као и помогли да се уклоне гране дрвета код цркве Мале Госпојине у Зеленици.

Поштујмо забрану ложења на отвореном и немојмо бацати опушке са балкона и прозора, нити из аутомобила у покрету! Будимо одговорни! Не дозволимо да нашом грешком дође до пожара!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here