ЗБОГ КРШЕЊА САОБРАЋАЈНИХ ПРОПИСА 51 ВОЗАЧ ЛИШЕН СЛОБОДЕ

Илустрација

Током викенда у Црној Гори  су се догодилe 64 саобраћајне незгоде у којима су четири особе задобиле тешке тјелесне повреде, а 20 особа је задобило лаке тјелесне повреде, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Повећаним присуством саобраћајне полиције на путним правцима, као и појачаним контролама учесника у саобраћају, због почињених прекршаја, регистровано је и санкционисано 1.580 возача.

Оно што и даље забрињава је да је чак 51 возач искључен из саобраћаја, лишен слободе и приведен надлежним судовима на даљи поступак и одлучивање.

Ради се о починиоцима најтежих саобраћајних прекрашија, као што су прекорачење дозвољене брзине, управљање возилом под дејством алкохола, (укључујући и младе возаче) за које је, у складу са Законом о безбједности саобраћаја на путевима и Законом о прекршајима, прописано лишавање слободе.

Апелују на возаче, да безбједним и одговорним понашањем у саобраћају, допринесу личној, безбједности својих сапутника, али и осталих учесника у саобраћају.

Службеници саобраћајне полиције Управе полиције ће и у наредном периоду настојати да, превентивним али и репресивним активностима, допринесу смањењу броја прекршаја, као и саобраћајних незгода са најтежим посљедицама.

ТИМ ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here