ŠAH: POČINJE PREMJER LIGA – NOVLJANI PRIŽELJKUJU MEDALJU

Ekipno šahovsko prvenstvo Crne Gore – Premjer šahovska liga počinje danas u Sutomoru i trajaće do 7. avgusta. Učestvuje 10 ekipa, dok je od prvenstva odustala „Rokada“ iz Bijelog Polja.

Ekipa ŠK „Herceg Novi 1949” danas u  prvom kolu igra sa Beranama. Sutra imaju dupli program, Miomir Savić i saigrači igraju sa „Rudarom“ (Pljevlja), a zatim sa „Prosvjetom“ (Podgorica). U ponedeljak im je rival „Crnogorac“ (Cetinje), slijede „Bihor” (Petnjica), „Mimoza“ (Tivat), „Elektroprivreda“  i  „Budućnost“ (Podgorica) koja brani titulu.

-Do ove sezone cilj Šahovskog kluba „Herceg Novu 1949” je bio opstanak a na ovo takmičenje idemo da postignemo bolji plasman. Pojačanja kakva su FM Aleksandar Tomić i VM Dragiša Blagojević, sa ostalim imenima, daju nam nadu da možemo da konkurišemo za sredinu tabele i plasman do 5. mjesta, a ako se kockice poklope, nadam se da ćemo u Herceg Novi da se vratimo sa nekom od medalja. U prvom kolu sa „Beranama” smo favoriti, a sutra u duelu sa „Rudarom”, u malom mini derbiju, pokazaće se da li imamo snage i šanse za neki značajniji plasman, rekao je pred početak turnira  sekretar kluba i takmkičar MK Miloš Bubanja.

Za ovogodišnju Premjer ligu za ŠK „Herceg Novi 1949“ su registrovani:  Velemajstor Dragiša Blagojević, Fide majstor Aleksandar Tomić, Internacionalni majstor Zoran Runić, Majstorski kandidat Veljko Šćekić, Majstorski kandidat Nenad Karišik, Fide majstor Miomir Savić, Fide majstor Branko Pejović, Majstorski kandidat Vukoman Cerović, Mašan i Miloš Bubanja i prvokategornik Mihailo Pušara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here