У ХЕРЦЕГ НОВОМ МОРСКА ВОДА ОДЛИЧНОГ КВАЛИТЕТА НА 15 КУПАЛИШТА

Резултати анализе квалитета морске воде за 110 локација, коју је Институт за биологију мора спровео у периоду од 20. до 22. јула ове године, показали су да је на 85,5% локација морска вода била одличног квалитета, на 6,4%  локација доброг, док је на 8,2% локација вода била задовољавајућег квалитета. Ови резултати потврђују да је морска вода на црногорским купалиштима доброг квалитета, тј. да је санитарно исправна, те безбједна за купање и рекреацију.

Како је саопштено из ЈП за управљање морским добром, у Херцег Новом узоркована је вода на укупно 21 локацији, од чега је на њих 15 она била одличног, на 2 доброг, а на 4 задовољавајућег квалитета.

Класификација вода за купање у оквиру овогодишњег Програма праћења санитарног квалитета морске воде обавља се у складу са чланом 8 Правилника о начину и роковима за спровођење мјера обезбјеђивања очувања, заштите и побољшања квалитета воде за купање, којим се воде за купање класификују као: „одличне“, „добре“, „задовољавајуће“ и „лоше“.

Резултати испитивања квалитета морске воде као и подаци о температури мора, температури ваздуха и салинитету за свако појединачно купалиште могу се погледати на посебној апликацији која се налази на Интернет страници www.morskodobr.me која је доступна на црногорском и енглеском језику.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here