LJETO 2021: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno sunčano uz povremeno umjerenu oblačnost u sjevernim predjelima. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20 do 35 stepeni, more 27.

AUTOBUSKA STANICA

U naš grad jutros su prvi stigli Feniks iz Novog Sada, Lasta iz Beograda, Duga iz Vladimirca, Gaga turs iz Čačka, potom Montenegro putnik iz Sremske Mitrovice, Bosna ekspres iz Doboja, Centra trans sa Pala i Bočac iz Banjaluke. Ostale prevoznike očekuju u nastavku prijepodneva. Povećan je broj linija ka državama regiona, sve je više putnika, pa karte treba rezervisati na vrijeme.

AERODROMI CRNE GORE

Sa tivatskog aerodroma danas su planirana 22 leta, od kojih je ka Beogradu devet, ostali su ka Kijevu, Lavovu, Tel Avivu, Harkovu, Istanbulu, Zaporožju, Odesi, Ženevi i Kopenhagenu.

Sa podgoričkog aerodroma planiraju 11 letova, takođe najviše ka Beogradu – 4, zatim ka Oslu, Istanbulu, Nur Sultanu, Varšavi, Beču i Dortmundu.

ŽELJEZNIČKA STANICA

Nema promjene u željezničkom međunarodnom redu vožnje. Vozovi ka Beogradu polaze u 9:00 i 19:00 časova, dok je povratak planiran takođe u 9:00 i u 21:10.

Cijena vozne karte na ovoj relaciji iznosi 21 euro. Obavezna je rezervacija sjedišta, a cijena je 3 eura.

AMSCG

Na većini puteva u zemlji intenzitet saobraćaja je umjeren, tokom dana pojačan, a zbog visokih dnevnih temperatura iz AMS savjetuju vozačima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, uz češće pauze tokom vožnje. Na mjestima izvođenja radova obavezno je poštovanje postavljene signalizacije.

Do 1. septembra, privremeno je zabranjen saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, na potezu GP Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin.

Vozite polako i strpljivo, srećan put!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here