ОСАМ ДАНА ДО ПОЧЕТКА ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА

ФОТО: wpolo.me

Упркос проблемима са повредема, ватерполо репрезентација Црне Горе је са много самопоуздања кренула у Јапан.

Како је пред лет поручио селектор репрезентације Црне Горе Владимир Гојковић, након бронзане медаље на шампионату Европе, првог мјеста на квалификационом турниру у Ротердаму и златне медаље на финалном турниру Свјетске лиге, екипа је спремна за овај нови изазов.

– Екипа која путује на Олимпијске игре је у овом тренутку најбоља. Задовољан сам како смо радили, а задовољан сам и радом играча који нису на списку. У односу на Рио састав је подмлађен, и на ову селекцију се може и мора рачунати. Кашивазаки одбројавање почиње у мјесту гдје као тренер истоимене екипе ради бивши селектор Ранко Перовић и гдје се за старт Олимпијских игара припрема и бранилац титуле, репрезентација Србије – рекао је селектор Владимир Гојковић.

Навијачи су очекивали да ће Црна Гора бити још јача у Јапану, али на жалост стручног штаба и љубитеља спорта у Црној Гори, Дејан Лазовић и Ђуро Радовић нису успјели да се опораве од повреда, па ће момци који су изузетно битне карике у саставу Гојковићевог тима, Олимпијске игре пратити поред малих екрана.

– Максимално смо спремни, а златна медаља коју смо освојили на финалном турниру Свјетске лиге је инјекција самопоуздања пред дуеле на никада јачим и конкурентнијим Олимпијским играма. Много ће нам недостајати Дејан Лазовић и Ђуро Радовић, али њима је у овом тренутку најтеже. Борићемо се и за њих, јер знамо колико би вољели да остваримо снове свих нас, а то је наравно, једна од медаља – рекао је пред пут капитен Јадрана, Марко Петковић.

Први противник нашим ватерполистима биће репрезентација Аустралије.

– Немамо много информација о селекцији коју води Елвис Фатовић, јер су комплетне припреме одрадили у свом тренинг кампу, нису играли контролне утакмице, па је тешко процијенити у ком систему ће играти. Морамо да будемо изузетно јаки у одбрани, дисциплиновани и храбри у нападу, а вјерујем да ћемо стартовати побједом – закључио је Петковић.

Подсјетићемо, Црна Гора је у групи са Србијом, Хрватском, Шпанијом, Аустралијом и Казахстаном, док су у другој групи Мађарска, Италија, Грчка, САД, Јапан и Јужна Африка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here