ЧИСТОЋА: НАБАВЉЕНЕ БЕТОНСКЕ КАНТЕ, ПЕПЕЉАРЕ И КОНТЕЈНЕРИ

У Рециклажном центру у Мељинама, дневно приме око 85 тона отпада, што је за 10 тона више него 2019. године. Како би град био чистији, у предузећу „Чистоћа“ организовали су редовно прање шеталишта, трга и фреквентних улица, а набавили су и нове контејнере са поклопцем, бетонске канте и пепељаре.

Према ријечима вд директора Василија Сеферовића  у настојању да одрже град чистим када је повећан број гостију, одлучили су се за набавку одређеног броја контејнера, као и бетонских пепељара и канти:

-Ријеч је о контејнерима са поклопцем 1,1 кубик. Бетонске канте поставићемо у зони морског добра на најфрекветнијим мјестима, а пепељаре на аутобуским стајалиштима дуж општине. Апелујем на све наше суграђане и туристе да смеће из куће не одлажу у бетонске канте јер се ствара ружна слика, казао је Сеферовић.

Крајем седмице или почетком наредне ангажоваће чистаче који ће одржавати подручје Луштице:

– Запослићемо чистаче који ће радити на Росама и Жањицу и то је новина. Свакодневно перемо шеталиште од Игала до Мељина, Трг и фреквентне  улице. У преговорима  смо за ангажовање ватрогасаца Службе заштите и спашавања или ДВД за прање подручја ривијере.

Како је истакао Сеферовић, набавили су возило за подизање картонске и кабасте амбалаже, а у поступку су и прибављања аброл контејнера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here