MILOŠ BUBANJA POLOVIČAN NA TURNIRU „SERBIA OPEN 2021“

Šahista iz Herceg Novog, majstorski kandidat Miloš Bubanja završio je međunarodni turnir „Serbia open 2021“ u Beogradu na poziciji od 79 do 90 mjesta. On je ostvario skor od 4 i po poena iz 9 partija.

U posljednjem kolu Bubanja je savladao šahistkinju iz Kazahstana Ailin Zarkim. Partija je trajala 4 i po sata, a Novnjanin je u samoj završnici uspio da realizuje stečenu prednost, nakon dugotrajne borbe.

Bubanja je u kratkom razgovoru za RTHN pohvalio odličnu organizaciju turnira Šahovskog saveza Srbije.

– Zaista sam pun pozitivnih utisaka. Rezultatom sam donekle zadovoljan, iskreno mislim da sam mogao bolje, ali nekad je potrebno i malo sreće, jer u pojedinim partijama je pad koncentracije nakon višečasovnog igranja uticao na ishod na kraju. Ostvario sam 50 odsto, odnosno 4 i po poena iz 9 odigranih partija. Ovo takmičenje, koje je zaista jedno od najjačih do sada u Evropi, za mene predstavlja još jedno veliko iskustvo i dodatnu satisfakciju da u narednom periodu mi, šahisti iz Herceg Novog više radimo, kako bi u budućnosti predstavili naš grad u najboljem svjetlu – kazao je on.

Novljanin je na prestižnom turniru u Beogradu igrao u grupi „Amaters“, u kojoj je ove godine nastupilo 188 šahista iz raznih zemalja svijeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here