МОРСКА ВОДА НА ЦРНОГОРСКОМ ПРИМОРЈУ ОДЛИЧНОГ КВАЛИТЕТА НА 77,3% ЛОКАЦИЈА

У општини Херцег Нови морска вода је одличног квалитета на 15, од узоркованих 21 купалишта, на четири је доброг, док је на два задовољавајућег, резултати су анализе коју је спровео Институт за биологију мора у периоду од 22. до 26. јуна на 110 локација на црногорском приморју.

Како је саопштено из Морског добра, морска вода је на 77,3% локација на црногорском приморју одличног квалитета, на 17,3%  је доброг, на 3,6% задовољавајућег, док је на 1,8% локација вода била лошег квалитета.

– Овакви резултати показују да је морска вода на већини црногорских купалишта санитарно исправна, те безбједна за купање и рекреацију – наведено је у саопштењу.

Класификација вода за купање у оквиру овогодишњег Програма праћења санитарног квалитета морске воде обавља се у складу са чланом 8 Правилника о начину и роковима за спровођење мјера обезбјеђивања очувања, заштите и побољшања квалитета воде за купање, којим се воде за купање класификују као: „одличне“, „добре“, „задовољавајуће“ и „лоше“.

Резултати испитивања квалитета морске воде као и подаци о температури мора, температури ваздуха и салинитету за свако појединачно купалиште могу се погледати на посебној апликацији која се налази на Интернет страници www.morskodobro.com која је доступна на црногорском и енглеском језику.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here