„МАШКАРЕ“ У БОЈАМА МИМОЗЕ НА КАРНЕВАЛУ У БЕЛОЈ ЦРКВИ

Чланови НВО Машкаре су након дуже паузе проузроковане пандемијом корона вируса, учествовали на позив организатора на карневалу у Белој Цркви. Био је то први карневал у Европи у овоj години, а уједно је, како је за РТХН казао члан НВО Машкаре Стефан Бакица, и њихов први наступ од фебруара 2020. године.

Карневал је окупио преко 40 група из разних градова и земаља региона, а НВО Машкаре су се представиле са препознатљивим кловновима у бојама мимозе.

– Жељели смо да представимо наш град као машкаре Херцег Нови, са знаком мимозе. Наступ који смо једва дочекали био је енергичан. Публика је била изванредна, све је било идеално, казао је Бакица.

Ако се саберу досадашња искуства, најбољи утисак на чланове НВО Машкаре оставио је карневал у Ријеци.

– Они имају преко 200 карневалских група и сигуран сам да је Ријечки карневал, у оваквим манифестацијама, први у Европи. Програм траје 10 дана и читав град учествује у дешавањима око карневала. Та атмосфера се не може препричати, треба је доживјети, изричит је Бакица.

Херцег Нови је пет година члан Федерације европских карневалских градова, са којом је сарадња, упркос пандемији корона вируса, успјешно настављена.

– Увијек смо у вези са неким од градова у Федерацији тако да, контакти се одржавају и сви једва чекамо да се ситуација нормализује, да наставимо да путујемо и да се дружимо, што је и суштина карневала, закључује Бакица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here