У ТУРИСТИЧKОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ХЕРЦЕГ НОВИ ОПТИМИСТИЧНИ ПРЕД ШПИЦ СЕЗОНЕ

Све указује да ће у Херцег Новом љетна туристичка сезона бити значајно боља од лањске. Од почетка године до 23. јуна је наплаћено око 70.000 еура боравишне таксе.

У Херцег Новом већином бораве гости из региона; Србије Босне и Херцеговине, затим Русије, Украјине и источног тржишта. Према ријечима Далибора Вуковића из Туристичке организације Херцег Нови најаве за наредна два мјесеца су доста добре.

-Најаве су углавном са постојећих тржишта. Са запада још увијек немамо значајније најаве, јер оне доста зависе од фактора који нису под нашом контролом. Углавном су условљене епидемиолошком ситуацијом и можемо рећи да се са запада можемо ослањати углавном на индивидуалне посјете. Оно што охрабрује је раст броја туриста из Kазахстана, који су новост за ову сезону, а управо због успостављених летова који се свакодневно одвијају из Подгорице.

Према ријечима Вуковића пројекције су да ће бити остварена посјета 60% у односу на 2019. годину, али се оне мијењају.

-Сада су оне чак порасле на 65 %, и можемо рећи да смо донекле близу остварења очекивања. Тренутно се дешава неки туристички промет од 50 %. Очекују нас јул и август који су традиционално најпосјећенији тако да се надамо да ћемо достићи ту пројекцију која је дата од стране државног врха.

Током читаве године отворено је шест туристичко информативних бироа, а почео је са радом и по један у свакој мјесној заједници на ривијери.

-Инфо пунктови на Росама и Жањицу биће отворени 1.јула. Поред инфо- бироа постоје и два наплатна киоска за пријаву пловила у маринама „Лазуре“ и „Порто Нови“ . Током љета ће на територији цијеле општине бити у функцији 16 пунктова и инфо-бироа.

У Херцег Новом је од регистрованих 45 хотела отворено 28, а према најавама већина осталих ће почети са радом 1. јула, казао је Вуковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here