KATIĆ: TOLERISAĆEMO DO 1. JULA DA SE KONZERVIRAJU GRADILIŠTA

Opštinska odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone na snazi je od 2015. godine, kojom je propisano da   u periodu od 15. juna do 15. septembra,  u pojedinim dijelovima grada, prvenstveno, u prvoj zoni obustavljaju  građevinski radovi. Ta odluka je promijenjena 2019. godine i zabranom  je obuhvaćena i kompletna prva zona na poluostrvu Luštica, podsjetio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić:

– Prošle godine smo tolerisali, za pojedine objekte, davali smo mogućnost da se ti radovi produže, s obzirom da je bila pandemija i nije bilo turista posebno i junu i do druge polovine jula, tako da smo ove godine u nekom dijelu produžili, pojedinim odobrili zahtjeve da  do 1. jula konzerviraju gradilišta, završe fasade i druge prioritetne radove. Javni objekti i drugi od opšteg interesa, kao što su hoteli mogu da se rade i tokom glavne sezone, naveo je Katić.

Kompleksi Portonovi i Lazaret imali su  prošle godine dozvolu da rade tokom čitave sezone, kao i hoteli koji se grade na Luštici prema Oblatnu i hotel u Žageru, jer je riječ o velikim investitorima koji grade kod nas.

Cilj je da ovu turističku sezonu dočekamo u potpunosti spremni i bez buke sa gradilišta.

– Postoje dobre najave turističke sezone. Turistički radnici i hotelijeri zadovoljni su bukingom i na koji način se pune kapaciteti za sam špic sezone u julu i avgustu. Pozivamo sve koji izvode građevinske radove, da se strogo pridržavaju odluke, jer nećemo dozvoliti  buku i moramo sve prekinuti zbog ljetnje turističke sezone. Najviše što znamo da prošla sezona nije bila na zavidnom nivou i zbog toga ove godine moramo apsolutno spremni dočekati turiste i nećemo tolerisati gradnju nakon 1. jula, izuzev nekih objekata, koji su od opšteg interesa i hoteli od četiri ili pet zvijezdica, obrazložio je Katić.    

Radovi na izgradnji garaže ispred zgrade Opštine Herceg Novi privode se kraju.

– Okolina se uređuje i imamo završno asfaltiranje i uređenje ulice oko zgrade opštine i  Njegoševe ulice. Unutar garaže se završava postavljanje instalacija i saobraćajne signalizacije. Narednih dana biće uređena hortikultura, sadi se drveće i cvijeće, sve što će da oplemeni i obogati novi trg, tj. plato ispred zagrade Opštine. Završava se i ugostiteljski objekat na trgu. Svečano otvaranje garaže planirano je  za Praznik državnosti 13. juli, a vjerovatno će i prije toga da bude puštena u upotrebu, jer  velika je potražnja a u centru grada teško je  naći parking prostor, ocijenio je Katić, ukazujući da je prijeko potrebno da se ova garaža stavi u funkciju.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here