МУСТУР: КОНКРЕТНИЈИ СТАВОВИ ПРЕГОВАРАЧА ЗА ФОРМИРАЊЕ НОВЕ ВЛАСТИ ТОКОМ ВИКЕНДА

Преговори о конституисању власти у Општини Херцег Нови теку одређеном динамиком, а конкретне ставове вјероватно ће бити познате за викенд, како би спремни изашли на конститутивну сједницу која је заказана у понедељак, 7. јуна, казао је Мирко Мустур, предсједник Групе грађана Нови побјеђује у емисији „У четири ока“ РТХН уреднице Нине Алорић.

-У потпуности сам укључен у преговоре, сматрам да се развијају у добром правцу и очекујем да ћемо конкретне информације имати током овог викенда, дакле уочи конститутивне сједнице СО у понедељак. Договор преговарача је да се не износи у јавност информације док не дођемо до конкретних рјешења и јасних позиција, казао је Мустур.

Како је казао, било је у јавности информација да ће бити шире коалиције, али на који наћин ће се све уклопити још увијек се преговара.

-Постоји воља да сви буду укључени у формирање власти, коме ће шта бити додјељено видјећемо. Овај викенд ће вјероватно бити активан, како бисмо у понедељак имали предлог за предсједника Скупштине општине Херцег Нови. Покушаћемо да испреговарамо што је више могуће како се не би дешавали дуги процеси формирања власти као што је у Никшићу или недоговорени застоји као што је у Будви. Без обзира што су се у кампањи дешавале неке ствари, трудићемо се да нађемо најбоље рјешење, живимо и радимо заједно, и наставићемо тако како бисмо за овај град урадили максимално могуће. Долази туристичка сезона, то мора бити приоритет и нова власт мора припремити град за тај важан дио како бисмо преживјели наредну годину, казао је Мустур.

На питање да ли ће се „трзавице“ на државном нивоу власти рефлектовати на формирање власти у Новом, одговорио је да сматра да су довољно разумни и одговорни учесници избора у Херцег Новом да се побрину за добробит града и да се оно што се дешава у Скупштини Црне Горе не пренесе у наш град.

-Морамо имати већи ниво свијести, да покренемо власт у граду, активности, јавна предузећа и све што је потребно за почетак сезоне и нормалан развој града. Нико не може да каже да ће бити тако, али видим, на основу досадашњих разговора, да има воље и свијести у граду да се све одради како треба, објашњава Мустур.

Улазак ГГ Нови побјеђује у коалицију формирану око Демократа је био добар потез, сматра Мустур.

-Задовољни смо резултатом избора, ако бих оцјењивао дао бих јаку четворку, на љествици од један до пет, а да је освојен и 11 мандат, био бих у потпуности задовољан. У релативно кратком року пред изборе смо формирани као грађанска листа и мислим да је био одличан потез улазак у ову коалицију. Направљена је занимљива и добра листа, са људима који су препознати у граду кроз области у којима раде, у професионалном или друштвеном животу. Знали смо да неће бити промашај сарадња са овом коалицијом, у политичкој равни имамо скоро исте циљеве, мада су они мало више десно, а ми мало више лијево. Такође, скоро су идентичне кључне ствари везане за Херцег Нови, казао је Мустур.

Нагађања која су се појавила међу мјештанима Новог пред изборе да је ГГ Нови побјеђује дио Демохришћанске партије чије је формирање најављивао премијер Здравко Кривокапић, Мустур демантује и истиче да таква партија за сада још не постоји.

-Ако буде оно што причају да ће бити, врло радо ћемо им дати подршку. За сада та партија не постоји. Као што смо ми дали подршку премијеру Кривокапићу, тако смо и добили одређену подршку, али формалне сарадње нема. Ми смо независна група грађана, били смо дио коалиције, направили лијепу причу и остварили се као побједници, закључио је Мустур.

Комплетан разговор са Мирком Мустуром, предсједником ГГ Нови побјеђује погледајте у емисији „У четири ока“ РТХН Нине Алорић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here