У акцији добровољног даривања крви данас прикупљено 50 јединица

У четвртој овогодишњој акцији Клуба добровољних давалаца крви Херцег Нови, која је поводом Дана града уприличена данас у Плавом салону Болнице Мељине, прикупљено је 50 јединица драгоцјене течности.

У претходне три акције које организује Клуб добровољних давалаца крви, по ријечима предсједника Зорана Срдановића,  прикупљено је 215 јединица.

-То је за пет јединица бољи резултат него прошле године. Данашњи одзив је био одличан, казао је Срдановић.

Наредне године, клуб прославља десет година рада, а Срдановић најављује посебне активности којима ће прославити јубилеј.

-У оквиру Празника мимозе 22. фебруара организоваћемо акцију и прославити јубилеј. Позваћемо читаву Југославију у наш град, тако да ћемо организовати акцију која није виђена сигурно у посљедње три, четири деценије.

Клуб његује изузетну сарадњу са сличним удружењима из региона.

-Имамо одличну сарадњу са удружењима добровољних давалаца крви из Скопља, Загреба, Сарајева, Србије и Црне Горе.

Срадновић се осврнуо и на недостатак трансфузиолошке службе у Болници Мељине, што је проблем на који клуб указује од оснивања.

-Надамо се да ћемо наредне године када прослављамо јубилеј клуба прослављати и отварање трансфузиолошке службе у болници Мељине. Као што је познато то је горући проблем, нарочито за наше даваоце који ван акција морају да пођу до болнице Котор да тамо дају крв. Имамо велики проблем да  даваоце из Херцег Новог одбију, тако да се надамо да ће отварање Трансфузиолошке службе  у Мељинама бити још један разлог за прославу.

И овом акцијом је традицинално руководио тим Завода за трансфузију крви Црне Горе. Из куба подсјећају да су потребе за драгоцјеном течношћу све веће па, поред редовних акција, Клуб добровољних давалаца крви Херцег Нови, готово свакодневно излази у сусрет грађанима који им се обрате за помоћ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here