Ватерполо: Вечерас двије екипе истог имена траже побједу на Шкверу

Данас су на програму три утакмице петог кола Премјер регионалне ватреполо лиге. У центру пажње свакако ће бити сусрет у Херцег Новом гдје се на Шкверу од 19 сати састају два Јадрана. Два клуба истог имена, оба из Лиге шамнпиона, а оба су изгубила задње  сусрете. У различитим околностима, али на сличан начин. Јадран (ХН) има у Премиер лиги скор 2-2, сплитски Јадран 3-1 (пораз петерцима од Новог Београда). Новљани нису најбоље кренули ни у Лиги шампиона у којој након два кола имају празан бодовни салдо. Али то не значи да вечерас на Шкверу неће бити неизвјесно.

У минулом колу Александар  Ивовић и саиграчи изгубили су сусрет 4. кола. Ријеч је о једном од најтежих гостовања, код Новог Београда, али оставили су добар утисак. Пораз од два разлике (15:13). Сплитски Јадран је изгубио домаћи Суперкуп од Југа, слабијим извођењем петераца. Ко ће од имењака прекинути серију неуспјеха,  сазнаћемо вечерас.

-Играмо дерби против екипе која је добро отворила сезону. Желимо да уђемо у серију побједа, знамо да није лако, сви противници су јаки, али играмо код куће и надам се да ћемо то искористити,  поручује пред дерби тренер  Новљана, Владимир Гојковић.

Оптимиста је и капитен Александар Ивовић који улогу фаворита препушта шампиону  Хрватске али сматра да може његов тим  уз добру игру свих да стигне до успјеха.

-Лига је изједначена. Одлучиваће нијансе и сматрам да можемо стићи до подвига, рекао је пред дуел два Јадрана на Шкверу  популарни Лека.

Утакмица почиње у 19 сати.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here