Друга Новска кртолијада у суботу у Парку Бока

Гастро манифестација под називом „Кртолијада”, у организацији Агенције за развој и заштиту Орјена, биће одржана у суботу, 26. октобра у Парку Бока, од 12 до 17 сати.

Друго издање „Кртолијаде” Агенција организује у Парку Бока, у центру града, како би повећала видљивост самих излагача, а самим тим и омогућила лакши приступ заинтересованима да присуствују догађају и учествују у њему, наведено је у саопштењу.

– Омасовили смо сами догађај и што се тиче подручја са којег ће доћи излагачи, па ће тако, осим из новског залеђа, учествовати и привредници из разних дјелова Црне Горе, односно Никшића, Котора, Тивта, Колашина, Жабљака, као и неколико из Требиња који су и прошле године били на манифестацији, а које окупља Продавница домаће хране Херцег Хаус. Очекивани број пријављених излагача ове године биће око 30 – саопштено је из Агенције.

У склопу програма биће организоване различите активности које укључују ангажовање дјеце свих узраста. Тако су ђаци из основних школа већ направили ликовне радове, чија ће изложба бити у Парку Бока и у центру града, док ће на лицу мјеста тог дана бити постављена и импровизована башта, гдје ће дјеца бити у прилици да и сами искусе процес вађења кртоле из земље. Поред креативних радионица, биће организоване и такмичарске игре и цртање по лицу за све присутне, а током догађаја за музички програм биће задужен ДиЏеј Ари.

Поред излагача, чији ће асортиман бити продајног караткера, Агенција ће имати и свој посебни штанд на ком ће бити припређена дегустација производа од кртоле са пратећим месним специјалитетима, и све то ће се бесплатно дијелити гостима.

– Све ово је најбоља позивница да у суботу 26. октобра будете у Херцег Новом, Парк Бока од 12 часова. Добродошли на Кртолијаду – позивају из Агенције.

Организатор догађаја је Агенција за развој и заштиту Орјена, уз сарадњу са Општином Херцег Нови, ЈУК Херцег фестом и Туристичком организацијом Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here