Спортски риболов: Црна Гора 11. на првенству свијета у Ирској

Данас се у Ирском граду  Цорки завршава 59. свјетско првенство у спортском риболову из усидреног брода. Првак Свијета је репрезентација Хрватске а репрезнтација Црне Горе у саставу: Дејан Сијерковић („Рибар“Баошићи ), Марко Радосављевић („Игало“), Радован Поповић („Сипа“ Тиват ), Иван Дејановић и Александар Пејовић („Делфин“-Будва) и новајлија Горан Боричић („Игало“) заузела је 11. мјесто и за разлику од прошле године када је била трећа, овог пута је знатно покварила пласман.

Појединачни резлтати због приговора биће саопштени тек вечерас на затврању када ће Младену Ростовићу предсједнику Црногорског Савеза бити  предата  застава FIPS-а јер 2025. године јубиларно 60. првенство биће одржано у Црној Гори.

-Било је ово за све нас једно ново искуство. Начин риболова, врсте риба, сложених предвеза, уз јаку морску струју, лоше вријеме високи таласи  од три метра је било нешто са чиме се до сада наши такмичари нијесу сретали.  Покушакли смо да се носимо са осталим учесницима и сада је на нама да се почнемо спремати  за следеће првенство  да будемо добри домаћини и да се поново  умјешамо у борбу за висок пласман и медаље “ изјавио је за наш портал селектор Анте-Коко Араповић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here