Динамичан крај године за штићенике Дневног центра

Дневни центар, Суторина

Штићеницима Дневног центра у Суторини током цијеле године организоване су разне активности, како би се свако од њих осјетио боље и срећније, али и добио оно што жели. Претходни период обиловао је излетима, а тако ће бити и у наредном, јер најприје путују у Нови Сад на Фестивал гастрономије.

Како за РТХН прича вд директора, Петар Ковачевић, до Нове године очекује их доста планова, пројеката и путовања.

Петар Ковачевић, вд директора Дневног центра

– Већ од понедељка, 21. октобра дио запослених и дјеце иде у Нови Сад на Фестивал гастрономије, гдје ће се представити специјалитетима нашег поднебља из Херцег Новог публици у Новом Саду. Учествоваће екипе из Словеније, БиХ, Македоније, и свако ће да презентује своје – наводи он.

Фестивал у Новом Саду завршава 25. октобра, а већ 1. новембра на програму су Спортске игре у Тивту, након чега, како истиче Квачевћ, слиједи кратак период одмора јер у децембру ће бити прилично динамично.

– Међународни дан особа са инвалидитетом је 3. децембра и ми заиста гледамо да то прославимо на достојанствен начин, да увијек нешто ново измислимо, видјећемо шта ћемо, јер смо још у плановима. У плану нам је и један велики пројекат, за који се надамо да ће бити успјешан, а то је организација хуманитарног концерта за дјецу са сметњама. Надамо се да ће то бити у другој седмици децембра. Чули смо се и са директорицом Херцег феста, јер треба да дефинишемо датум – најављује Ковачевић.

У Дневном центру започели су са израдом новина у електронској и штампаној форми, а план је да то буде приведено крају до Нове године.

– Када дођу новогодишњи празници пуни смо посјета, дочекујемо разне људе и заиста свака им част на томе и велика захвалност што се сјете те дјеце у тим тренуцима, јер им то стварно значи. Још једном позивам све људе који су вољи да помогну, да у сусрет новогодишњим празницима, дођу и изненаде те дјечаке и дјевојчице, који су корисници услуга наше установе – казао је Ковачевић.

Штићеници уз излете и учешћа на спортским играма, воле посјете разних гостију Дневном центру. Како је навео Ковачевић, на запослене су навикли, па им дружење са људима великог срца, који са намјером долазе, веома пуно значи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here