Зелени хоризонти економског развоја, регионална конференција о декарбонизацији и транзицији

Регионална конференција Зелени хоризонти економског развоја, коју организује Привредна комора Црне Горе, биће одржана 21. октобра у хотелу  Сплендид у Будви. На конференцији еминентни стручњаци говориће о циљевима зелене транзиције и декарбонизације. Конференцију ће отворити предсједница ПКЦГ Нина Дракић и министар екологије, одрживог развоја и развоја сјевера, Дамјан Ћулафић.

Конференција ће се, како је саопштено из ПКЦГ, фокусирати на кључне аспекте зелене транзиције кроз три панела.

Први панел, под називом Зелени циљеви: Постављање приоритета за одрживу будућност, бавиће се стратешким циљевима и политикама које треба поставити како би се осигурала одрживост, са посебним нагласком на економске и регулаторне иницијативе које могу убрзати прелазак на одрживе моделе пословања у Црној Гори и региону.

Други панел, на тему Декарбонизација: Од смањења емисија угљеника до еволуције пословања, фокусираће се на начине којима компаније могу смањити емисије угљеника и прилагодити своје пословање еколошким стандардима.

-Разматраће се прилагођавање привреде европским регулативама и стандардима, што укључује обавезе везане за емисије угљеника и политике које подстичу улагања у зелене технологије, наведено је у саопштењу.

Трећи панел, под називом Убрзање зелене транзиције: Активирање потенцијала приватног сектора, истражиће улогу приватног сектора као кључног покретача зелене транзиције, уз разматрање примјера компанија које предводе зелене иницијативе и како се путем иновација, улагања и сарадње могу остварити значајни еколошки помаци.

За учешће на конференцији заинтересовани се могу пријавити до 16. октобра путем ЛИНКА

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeFkHNlgnZXCjS1_Cp7PRKy8cIA8_DrL9Yit5bY_K0LcfWeg/viewform?pli=1

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here