Боћање: Новљани постигли највише на Трофеју Мељина, прво мјесто екипи Вал

У оквиру спортских манифестација поводом 28. октобра Дана града на зоговима у Мељинама у организацији Боћарског клуба Мељине  одржан је Шести међународни боћарски турнир “Трофеј Мељина“.

Такмичење је одржано у дициплинама тројка прецизно и круг. На турниру су учествовале екипе: Репрезентација Црне Горе, Маини, (Будва) женска екипа Новог Београда, Љубушки из БиХ, Горња Врућица (Пељешац) из Хрватске , Вал и двије екипе домаћег клуба Мељине. Позиви који су били упућени најбољи екипама из Словеније, Србије и Хрватске нису прихваћени због обавеза тих екипа у такмичењима у Лиги шампиона.

Прво мјесто и побједник „Трофеја Мељине“ је екипа Вала која је у саставу Зоран Вучетић, Јавор Кнезовић и Давор Шканата, када се саберу бодови све три дициплине сакупила 21 бод. Друга је екипа Љубушког, прва екипа Мељина у саставу Марко Луковић, Славољуб Ђуричић и Радован Бојановић освојила је 18 бодова и треће мјесто, четврта је репрезентација Црне Горе са 16 бодова.

Изабраници селектора Зорана Вучетића играли су у саставу, Илија Белан , Раде Зец и Матија Голуб. У тројкама најбоља је биле екипа Вала, други је био Љубушки и трећа репрезентација Црне Горе. У прецизном избијању прво мјесто је припало Марку Луковићу, други је Зоран Вучетић и трећи Иван Галић из Љубушког. У кругу је тријумфовао бивши играч Мељина Анте Дедић из екипе Љубушког, други је Славољуб Ђуричић из Мељина и трећи Давор Шканата.

Жири у саставу Иванас Саић, Златко Маровић и Радован Бојановић за најбољег играча прогласио је Зорана Вучетића.

Једнодневни турнир је отворио и учеснике у име домаћина поздравио један од оснивача клуба Мељине Миленко Бојановић, а пехаре и медаље у име општине Херцег Нови, која је била спонзор турнира уручио је Митар Кисјелица, замјеник секретара секретаријата за друштвену дјелатност и међунарону сарадњу општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here