Албатросови таленти „лете“ ка будућности

Одбојкашки савез Црне Горе покренуо је у овој такмичарској сезони пројекат „Развојна лига”, а циљ је да се младим талентованим играчицама омогући развој, усавршавање,  стасавање и пружање шансе да се што прије стигне до сениорског тима.

Право такмичења у Развојној лиги имају играчице рођене 2008. године и  млађе. Лигу чини 10 екипа, а само клубови ЖОК “Херцег Новог” и “Јединство“ из Бијелог Поља нису  учесници овог такмичења. Шампионке Црне Горе немају селекцију кадеткиња, а екипи из Бијелог Поља финансијски разлози не дозвољавају могућност  честих и скупих путовања према Подгорици, Бару, Будви и Херцег Новом.

Екипа Албатроса из Херцег Новог учесник је ове лиге и поред стартних неуспјеха са “Галебом” из Бара у гостима и са “Будвом” у Игалу очекују афирмацију играчица које немају прилику да више играју у сениорском саставу.

У премјерном такмичењу Развојне лиге тренери Бранка Обрадовић и Дарко Класић рачунају на следеће играче: Александру Вучковић, Милицу Ћетковић, Јовану Перовић, Сару Дрецун, Сару  Симовић, Ивану Смољан, Теодору Сладовић, Наму Пешић, Тамару Мишчевић, Искру Падров, Машу Самарџић, Јелену Пешић, Олгицу Матијашевић и Јелену Глушац.

Албатрос је екипа која је саткана од дјевојака спремних да носе будућност клуба и свака утакмица ће им добро доћи, што је и сврха Развојне лиге коју ће вјерујемо Јелена Глушац и саиграчице знате да искористе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here