Пораз шампионки Црне Горе у Лођу

Одбојкашице Херцег Новог нису успјеле да направе изненађење у Пољској. Поражене су и у другом сусрету квалификација за Лигу шампиона од Лођа резултатом 3-0.

Први сет прошао је у солидној игри изабраница Срђана Црнојачког. Рано вођство од три поена разлике 9-6 и 10-7 брзо је анулирано.

Завршница првог дијела игре није била на високом нивоу и Пољакиње на крају освајају прву дионицу са 25-20, уз чак 5 сервис грешака шампиона Црне Горе.

Други сет боље отварају домаће одбојкашице, које одмах стичу предност. Екипа Херцег Новог покушавала је, да се добрим сервисом и акцијама врати у меч, али није успјела. На крају другог сета 25-20 за домаћи састав.

У трећем сету најбоља игра екипе из Херцег Новог. Наш шампион је био у егалу током трећег сета, све до 20-20 али од тада Пољакиње освајају пет а Новљанке само поен за коначних 25-21 и 3-0 у сетовима.

У саставу нашег шампиона Василева је уписала 12 поена, Ана Марија Галић 16 а Анђелка Радишковић 18.

– Била је ово још једна наша добра партија али Лођ је показао да је у овом тренутку боља екипа од нас. Пружили смо максимум, дале смо све од себе али то није било довољно за пролаз у Лигу шампиона. Било је право задовољство играти у оваквом амбијенту и пред њиховим навијачима који током цијелог меча својој екипи дају подршку. Ми се окрећемо домаћем шампионату, већ за викенд играмо оротив Галеба из Бара, рекла је након меча Анђелка Радишковић.

Тренер Срђан Црнојачки истог је мишљења као и Радишковић, да је екипа одиграла добар меч.

-Сматрам да смо били добри и да смо одиграли солидан меч. Недостаје нам одлучности када се ломи меч. Нама недостају утакмице на овом нивоу. Немам дјевојкама шта да замјерим, оставиле су све на терену. За нашу екипу велико искуство, рекао је Црнојачки.

У саставу пољске екипе одлична је још једном била Дружковска која је остварила 18 поена док је Тери Авеному  уписала 10. Сјајну партију пружила је словенка Саша Планиншец.

-Очекивали смо тешку утакмицу. Херцег Нови је одлична екипа. Мале ствари су у коначници нама донијеле побједу у сва три сета и то на крају изгледа лако. Ми се окрећемо Лиги шампиона. Имамо тешку групу, али наш план је пласман у другу рунду.

Из званичне статистике издваја се већи број блокова домаћег састава 10 у односу на наша 4. Екипа Херцег Новог је имала 11 сервис грешака а Лођ 9.

Напад Лођа био је 48 процената успјешности, док је 39 процената имао Херцег Нови.

Пријем домаћег састава 37 процената, док је пријем гошћи био 36.

Поразом и у другом сусрету квалификација за Лигу шампиона екипа Херцег Новог се окреће ЦЕВ купу.

Противник је екипа Хава Јолари из Истанбула, четвртопласирана екипа турског шампиона.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here