„Паркинг сервис“ нашао алтернативна рјешења током реконструкције Његошеве улице 

Током реконструкције Његошеве улице, која ускоро треба да почне, режим саобраћаја од Топле до зграде Општине биће измјењен у двосмјерни, а постојећа паркинг мјеста уклоњена.

Због великог броја људи који гравитирају ка центру града, предузеће “Паркинг сервис” нашло је алтернативу за паркинг мјеста која ће бити изузета, казао је за РТХН директор Миладин Видаковић.

-Разговарали смо начелно са руководством “Hungest” хотела и они ће нам обезбиједити око стотину паркинг мјеста да можемо да “преусмјеримо” грађане да тамо паркирају док се не заврши реконструкција улице. Та гаража ће се користити највише за резиденте које треба да измјестимо, као и за један дио запослених који су прије паркирали у том дијелу улице. Како се захтјеви буду повећавали ми ћемо да преговарамо са њима, јер у “Hungest” хотелу имају још један дио који планирају за паркирање, да видимо колико још ту можемо да направимо мјеста да смјестимо остале. Ово радимо највише као сервис грађана да им омогућимо да могу да дођу до града, заврше своје обавезе и да се врате до гараже, а остало ћемо гледати да направимо алтернативе како би задовољили све стране.

Једно од оптерећенијих насеља када је ријеч о саобраћају и паркинг мјестима је Топла, а предузеће “Паркинг сервис” у комуникација са приватним лицем настоји да до идућег љета у систем уведе и паркинг код некадашњег кинеског ресторана.

-Приватник је изразио жељу да за сада са нама иде у неку причу партнерства и мислим да ћемо на тај начин ријешити неких стотињак паркинг мјеста за идућу годину ако то буде све како треба, а надам се да хоће, поручио је Видаковић.

Када је ријеч о другим дјеловима града одлично су се показала привремена паркиралишта током сезоне у Игалу, Мељинама и Баошићу, те у “Паркинг сервису” за наредну годину планирају повећање капацитета ових паркиралишта.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here