Припадници Службе заштите и спасавање и даље у приправности због невремена

Припадници Службе заштите и спасавања су нон – стоп  ангажовани на терену како би евентулано санирали посљедице невремена, јаких удара југа и обилних падавина, током ноћи. Имали су двије интервенције на уклањању дрвећа са магистралног пута. Према ријечима командира Златка Ћировића, очекивали су да ће бити и гора ситуација. Није било већих неприлика. Позивају грађане да  пријаве евентуалне инцидентне ситуације на дежурни број телефона 123, који је стално на услузи.

Припадници Службе примјенили су све мјере предострожности и превентивно дјеловали, како не би дошло до већих проблема:

Златко Ћировић, командир Службе заштите и спашавања

– Обје интервенције су биле везане за уклањање дрвећа са магистралног и локалног пута. Ми смо и даље приправни. Није било пријава грађана, који иначе у оваквим ситуацијама траже помоћ од ватрогасаца – спасилаца. Најављена је стабилизација времена и надамо се да ће све проћу у набољем реду, очекује Ћировић.

Грађани, такође могу на дежурни број телефона, да пријаве и ложење на отвореном, како би избјегли евентуалне посљедице. Наредба о забрани ложења на отвореном, престала је да важи првог октобра.

– Већ  првог октобра имали смо двадесетак пријава ложења на отвореном. Све је прошло у најбољем реду. Грађани су се придржавали упустава, које смо им ми дали, да се не пале веће количине зеленог отпада, да се обезбиједи вода. У случају вјетра не треба да ложе ватру. За сада је све прошло у најбољем реду.

Грађани су дужни да Ватрогасној служби на дежурни број телефона 123, пријаве ложење, локацију и вријеме, које се ради сваког првог и 15. у мјесецу, као и током викенда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here