За запошљавање лица са инвалидитетом још 500 000 еура

Фото: ЗЗЗЦГ

Управни одбор Завода за запошљавање Црне Горе одобрио је грант шему, вриједну 500.000 еура за финансирање пројеката запошљавања лица са инвалидитетом, са евиденције незапослених. Завод ће, како је најављено, сутра објавити Јавни позив за додјелу средстава Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање лица са инвалидитетом.

-Бесповратна средства ће бити намијењена правним и физичким лицима која доприносе унапрјеђењу професионалне рехабилитације и запошљавању лица са инвалидитетом а очекивања су да ће, кроз пројекте, бити укључено најмање 80 лица са инвалидитетом. Јавни позив трајаће мјесец,  до 4. новембра до 15 сати, саопштено је након данас одржане сједнице Управног одбора Завод, којом је предсједавао Александар Шипчић.

Јавни позив за додјелу средстава Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање лица са инвалидитетом – грант шема биће објављен у дневном листу Побједа, на званичном Веб сајту Завода за запошљавања као и на огласним таблама бироа рада.

Такође, Управни одбор је донио одлуку да корисницима средстава за реализацију програма јавних радова започетих у 2024. години одобри додатна средства у износу од готово 90.000 еура, чиме се повећава мјесечна финансијска подршка Завода по учеснику програма.

-Ова средства ће омогућити додатну подршку за 474 лица код 158 корисника, што укључује различите програме социјалних, хуманитарних и едукативних садржаја, саопштено је након сједнице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here