У кампањи „Појас за све“ издато 2,5 хиљаде налога за плаћање новчане казне

Сходно планским активностима Управе полиције, Сектора полиције опште надлежности, у периоду од 14. до 30. септембра је, у сарадњи са Националним бироом осигуравача Црне Горе, реализована кампања под називом „Појас за све“.

Кампања је имала за циљ подизање нивоа свијести грађана, односно учесника у саобраћају, о поштовању законске обавезе коришћења сигурносних појасева на свим мјестима у возилима на којима су појасеви уграђени, као и обавезно коришћење безбједносних сједишта за превоз дјеце.

За вријеме реализовања кампање полицијски службеници су издали 2 501 налог за плаћање новчане казне возачима и путницима у возилу који нису користили сигурносни појас, док је током цијелог септембра за исти прекршај издато укупно 3 867 налога за плаћање новчане казне, саопштено је из Управе полиције.

Са активностима на санкционисању овог прекршаја службеници саобраћајне полиције ће наставити несмањеним интензитетом и у наредном периоду, а овом приликом још једном  апелују  на све учеснике у саобраћају који имају законску обавезу коришћења сигурносних појасева, да их користе, као и да поштују саобраћајне прописе због личне и безбиједности осталих учесника у саобраћају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here